איזה אוכל הכי טוב לכלבים

במאמר זה אדבר על שני דברים חשובים שנוגעים למערכת הייחסים שבין כלבים למזונותיהם.

כמו אצל בני האדם, כך גם אצל הכלבים, לאוכל יש השפעה רבה על ההתנהגות היומיומית. כלב שאוכל, אוכל בריא ואיכותי, שמכיל את כל אבות המזון, יהיה כלב בריא יותר, אנרגתי יותר, בעל פרווה יפה יותר, עם נשירה מועטת וצואה בריאה (צואה בריאה היא צואה שיוצאת פעמים ביום, ללא ריח חזק, ובעלת מרקם יבש), ולכן ישנה חשיבות רבה לאוכל שכלבנו אוכל.

תמיד עדיף להימנע מנתינה של סוגי מזון אחרים, מעבר לאוכל העיקרי, כגון חטיפי כלבים למינהם, שאריות מזון שנשארו, או כל סוג אחר של מזון, כמו כן ישנם מקרים שבהם אפילו כדאי לאלף את הכלב עם האוכל שלו ולא להשתמש בסוגי מזון אחרים כגון נקניקיות, ועל מנת לעשות זאת, יש להתייעץ עם מאלף.

כיצד בוחרים את המזון שהכי מתאים לכלב שלנו?

ישנם מספר פרמטרים שעלינו לשים לב אליהם בבחירת המזון לכלב

  1. תקציב, עם כל הרצון הטוב לספק לכלב את הטוב ביותר, לא לכולם יש את הרצון הכלכלי להשקיע 1000 שקל בחודש על אוכל לכלב, ולכן על מנת שנוכל לבחור מזון מתאים, שנוכל לעמוד בו לאורך זמן, עלינו לבחור מזון בטווח התקציב שלנו. המחיר לאוכל יבש איכותי נע בין 250-400 שקל ל-12 קילו. יש לקחת בחשבון שככול שהכלב גדול יותר, ככה הוא גם צורך יותר מזון במשך החודש.
  2. חיבור של הכלב למזון – בשונה ממה שרוב האנשים חושבים, לכלבים אין חוש טעם מפותח, הכלבים אינם נימשכים לאוכל עקב הטעם שלו, כלבים נמשכים  לאוכל, בהתאם למרקם שלו ובהתאם לריח שלו, אוכל יבש בעל מרקם צמיגי וניחוך חזק של קקאו יחשב כאוכל מאוד מושך בעיני כלבים רבים, ועקב זאת אין צורך להחליף ולגוון את סוג המזון עבור הכלב.
  3. חלבון – אוכל איכותי הוא אוכל שבו יש כמות יפה של חלבון, 18%-30% היא כמות יפה, ויש להתאים אותה לכלב, גורים (עד גיל שנתיים), וכלבות בהריון, זקוקים ליותר חלבון. חשוב שהחלבון יהיה חלבון מין החי ולא חלבון מין הצומח, דוגמאות לחלבון מין החי יהיו בשר טבעי כגון, מעיים, סלמון, עוף וכדומה.
  4. מזון מין החי – מכיוון שכלבים אינם חיה שאוכלת רק בשר, על המזון שלהם להכין גם רכיבים מין הצומח, כגון סיבים תזונתיים למינהם, אפונה, תפוחים, ברוקולי, חמוציות
  5. וויטמינים – ויטמין A. D3.B12. אומגה 6. אומגה 3. 

כיצד להאכיל?

  1. אין להשאיר את האוכל זמין לכלב.
  2. גורים וכלבות בהריון צריכים לאכול שלוש פעמים ביום, זכרים מעל גיל שנתיים צריכים לאכול פעמים ביום
  3. את האוכל יש לתת בזמנים קבועים ולפרק זמן של לא יותר מחמש דקות, מה שלא נאכל נלקח ויש להמתין עד להארוחה הבאה.
  4. כמות המזון משתנה בהתאם למשקל הכלב.
  5. כמות המזון משתנה בהתאם לסוג המזון, על כל אריזה אפשר למצוא טבלה שמציגה בפנינו כמות האכלה יומית בהתאם למשקל הכלב, יש לחלק את הכמות היומית בהתאם למספר הארוחות

שיהיה בתאבון...